חדשות ועדכונים
X
https://www.youtube.com/embed/SFvdHvlAZGo 2020-04-22 5 הגרפיטי ששינו את העולם- סיור וירטואלי שיעיף לכם ת׳סכך

שמעתם שפתחו את השמיים? שאפשר לטוס לאן שרוצים?! בברזיל כבר הייתם? בפריז? בלונדון? כי אם גם לך נמאס מהמצב ונשרף לכם המוח בבית ובא לכם לבקר ביעדים הכי חמים שיש אנחנו מזמינים אתכם לסיור בעקבות 5 היצירות גרפיטי ששינו את העולם דרך סיור – משחק וירטואלי עם חידות שישאיר אותך עם טעם של עוד. לחצו כאן כדי לשמוע עוד

קרא עוד 2020-03-12 סיור אוכל בעיר העתיקה ירושלים

הצטרפו אלינו למסע טעימות אותנטי, בין הזמנים והדתות השונות, דרך העיר העתיקה של ירושלים שבין החומות. נשמע על ההיסטוריה העשירה של המקום, שהפכה אותו לקדוש עבור שלושת הדתות, נלך דרך הרובעים השונים, נראה את כל סוגי האנשים, נטעם משפע של מאכלים ונשמע את הסיפורים הכי מעניינים. נתחיל בקפה אסלי מקומי, נטעם מאפה במאפייה שקיימת מעל 400 שנה, נבקר במפעל טחינה ותיק ונחבא ונטעם טחינה שחורה, נגלה מה הופך חומוס להכי טוב, נריח תבלינים עם סגולות מיוחדות, נשמע על עסק שעובר בדורות ונקנח במקום שהפך ל״מקדש״ המתוקים של העיר העתיקה, המוסד היחיד שמוסכם על כולם בתור הטוב ביותר בתחומו. נקח אתכם דרך הסמטאות הצרות והפחות מוכרות, נבקר בתצפיות יפות ויחד נפתח את הפה ואת הלב לכל השפע שיש לעיר העתיקה להציע.

2020-03-12 סיור גרפיטי במרכז הסצנה הירושלמית

המאפיות והקונדיטוריות שלא כדאי לכם לפספס בפריז

שתף

הפעם החלטנו להביא לכם המלצות הישר מהתנור, למקומות ובתי העסק שבעינינו שווים קפיצה וכמה טעימות של הבולנז'רי (מאפים) ופטיסרי (קינוחים) הכי מיוחדים ונחשבים בעיר (: הכינו מקום בבטן.. זה הולך להיות מעיף!

אז כפי שאתם בטח מדמיינים, ביקור בעיר האורות כולל לא פעם גם חטאים טעימים שאין כמותם בארצנו, כמה שלא נרצה ונשאף לאיכות האפייה הצרפתית, כנראה שאנחנו רחוקים מהתוצאה המוקפדת שטמונה היטב במסורת הלאומית של צרפת. החל מחומרי הגלם, ועד למתכונים סודיים שעוברים דורות אחר דורות- המטבח הצרפתי ידוע בקפדנות. עם זאת, לצד המאפים הקלאסיים והקינוחים המוכרים שתמצאו בכל בולנז'רי ופטיסרי ( שגם אותן צריך לדעת לבחור 😉 ), ישנן כמה המצאות וחידושים בעולם הזה, שבשבילם שווה לסור ולטעום! קיבצנו כאן כמה המלצות מהמדריכה הפריזאית שלנו הדר, שטעמה כאן הכל והקריבה קלוריות למען כתבה זו :).

פטיסרי בוריס לומה – Boris Lume

אחד הכוכבים הצעירים של עולם האפייה והקינוחים הצרפתי הוא בוריס לומה, אשר למד ושאב כל מה שהוא יודע על המטבח הצרפתי ברחבי המדינה, ואז עשה טוויסט מעניין ומשמעותי לכיוון קולינריה יפנית! לבוריס יש כיום שני עסקים בפריז, שניהם ברובע ה-18 של העיר (אזור המונמרטר), כאשר החדש ביותר מביניהם מציע את הקינוחים המיוחדים שהוא הגה.

אז במה מדובר?

ללומה יש מגוון של מוצרים טעימים ומומלצים, כשהיום נמליץ לכם על פאי הלימון שלו, שמכיל טוויסט כמובן! אמנם השם שלו יכול להטעות, ותחשבו שהוא תמים, אך טארט הלימון שמגיש בוריס לומה הוא אחד המיוחדים שתטעמו. קודם כל צורתו, כמו שאר הטארטים שלו, היא מוארכת ומלבנית, להבדיל מהצורה המסורתית של טארט, שהיא עגולה. לאחר שתתרשמו ממש מהיופי שלו, עד כדי כך שאולי לא תרצו לאכול אותו, תגלו בביס הראשון את האיזון המדהים בין הבצק, הלימון וה… מה זה המרכיב הנוסף הזה שמרגישים? הקונדיטור הוסיף מרכיב מפתיע שבדרך כלל משויך יותר למטעמים מלוחים, לא נגלה לכם מהו כדי להשאיר אתכם קצת במתח לקראת! ההבטחה היא שאולי שזה נשמע מוזר, אבל אחרי שטועמים מבינים שיש כאן מהלך גאוני.

Boris Lumé café pâtisserie

איפה?  28 Rue Lepic, 75018 Paris

מתי ? ימי רביעי-ראשון 8:30-18:30

פופליני – Popelini

אחד המותגים המתוקים הכי מפורסמים של השנים האחרונות הוא פחזניות הפופליני הממולאות קרמים שונים וטעימים. הבוטיק הראשון הוקם על ידי זוג חמוד בשנת 2011 בבוטיק קטנטן ברובע השלישי של פריז. הבוטיק כמובן, מוכר רק מוצר אחד בוריאציות שונות, הוא הפחזניה השמנמנה הממולאת בקרמים קלאסיים או מיוחדים. כיום הם כה מצליחים שיש להם ארבעה בוטיקים ברחבי העיר שמוכרים חמישה עשר סוגים של פחזניות ממולאות (כולל טעמים מיוחדים בהקשר לחגים!). את הפופליניז יש שיטה לאכול, שאותה גם תסביר לכם המוכרת, יש לאכול אותם מהחלק התחתון שלהם ולא מלמעלה, למה? מכיוון שאם תנסו לנגוס בהם מלמעלה או מהצד הקרם יצא מבפנים ויזל ותפסידו אותו, לכן אנשי הפופליני מקפידים להסביר שיש לאכול אותם מלמטה הפחזניה(:

אז מה ההמלצה שלנו?

אם תרצו ללכת על הטעמים הקלסיים, השלושה המומלצים ביותר לדעתנו הם הלימון, הנוגט והשוקולד המריר (יאמ!) ואם אתם אוהבים להתנסות בטעמים מיוחדים וטעמי הדגל נמליץ לכם הפיסטוק המעניין או השוקולד המריר עם הפסיפפלורה, שהוא לדעתנו המוצלח ביותר מכולם (:

איפה ומתי? בוטיקי 'פופליני' ברחבי פריז (הקליקו כאן לרשימה)

גלידה באשיר GLACE BACHIR

הדבר המתוק והשווה הבא שנמליץ לכם, הוא בעל ניחוח קצת יותר מודרני ואולי קצת פחות 'צרפתי' קלסי, אבל הטעימה הזו בהחלט שווה את החריגה מהמסורת, במיוחד אם מדובר בימי האביב והקיץ של השנה! יכול מאד להיות שאם לא היינו אומרים לכם, הייתם עוברים ועוברות ליד הבוטיק מבלי בכלל לשים לב אליו או במחשבה שזו עוד גלידה רגילה, אבל בשביל זה אנחנו כאן (: גלידה באשיר היא גלידה לבנונית מסורתית שהוקמה בשנת 1936 בלבנון בחצר האחורית של שתי חברות. אז מה זה אומר גלידה לבנונית? כפי שתראו בתפריט, יש סוגים שונים של גלידה שתוכלו לבחור, בטעמים שוונים כמו לימון שוקולד, אגוזים ועוד… כאשר המנה / טעם המיוחדים ביותר הוא גלידת הבית של באשיר, העשויה באופן אורגני ויש לה טעם של וניל קל , ועליה מפזרים שברי פיסטוק מה שעושה אותה מדהימה במיוחד. לגלידה הזו יש קסם בזה אין ספק, והיא גם מאד פוטוגנית, מה שהפך אותה לאקססורי קולינרי טעים במיוחד.

Glace Bachir

איפה? 58 Rue Rambuteau, 75003 Paris

מתי? כל יום 12:00-22:30

טארט פיסטוק ופטל PAIN PAIN

אחת המאפיות המוצלחות של פריז נמצאת בפאתי השכונה האהובה עלינו, המונמרטר. המאפיה PAIN PAIN (בצרפתית: לחם לחם) ידועה בשפע הקולינרי שלה, המתוק והמלוח. כשתכנסו למקום בעל הניחוח המעלף והקירות הכחולים, באמת שתרצו לנסות את הכל! ואכן, יש כאן לא מעט מוצרים מוצלחים, החל מהבגט שהוכרז בתור "הבגט הטוב ביותר בפריז" לשנת 2012, ועד לקישים, הסנדוויצ'ים, והמתוקים! אז כמובן שנמליץ לכם לנסות את בגט ה"טראדיסיון" (tradition, מסורת) שלהם, אבל בגזרת המתוקים, ניתן המלצה חמה גם לקרואסון השקדים-שוקולד וגם לעוד משהו מתוק פשוט כי אנחנו חייבות!

קרואסון שוקולד- שקדים הוא מאפה יוצא דופן בשמי הקונדיטוריה הצרפתית, כי הסוד שלו הוא חוק ההתיישנות! אל תהיו מופתעים 🙂 קרואסוני השקדים אשר לא נמכרו ביום מסוים, נשמרים ליום למחרת ואליהם מכניסים שוקולד, מה שגורם לכך שצורתם תמיד מעט מעוכה, אבל הטעם- וואו! זהו פתרון שהצרפתים מצאו, כיוון שברוב המקרים לחמים ומאפים שלא נמכרים נזרקים או הופכים ל"פאן פרדו" (לחם אבוד בצרפתית, או כמו שאנחנו קוראים לו פרנץ' טוסט).

הפטיסרי המיוחד של PAIN PAIN הוא טארט הפטל (Framboise) שככל הנראה תוכלו למצוא בכל קונדיטוריה בצרפת, אמנם הטארט של המאפייה הזו שונה במעט כיוון שבתוך הבצק שלו שוכן מילוי פיסטוק ירקרק אנין במיוחד- לאוהבי הפיסטוקים בלבד! השילוב בין המתוק והחמוץ הוא פשוט כיפי!

PAIN PAIN

איפה? 88, rue des Martyrs – 75018 Paris.

מתי? שלישי- שבת בשעות 7:00-20:00 וראשון 7:30-19:30

מקרון מיוחד של ארנו לרר Arnaud Larher Patisserie

האושייה ארנו להרר, השף שגם זכה בתואר הגבוה ביותר בעולם הקולינריה הצרפתי שנקרא "מאייר אוברייר" (Meilleur Ouvrier de France, אחד מבעלי האומנות הטובים ביותר בצרפת, תואר שמוענק על ידי נשיא צרפת!) הוא איש של טעמים, בוטיק הדגל שלו ברובע השמונה עשרה של פריז מלא בכל טוב- שוקולדים, קינוחים שהמציא, הכל ברמה גבוהה מאד. גם המקרונים המיוחדים שלו שווים טעימה, ולו רק בגלל הטעמים המגוונים שהוא מציע ולעתים גם לא שגרתיים! איזה טעמים למשל? קרמל וחמאה מלוחה, מקרון סגול בטעם יין חם, או ערמונים וקסיס! להרר יודע להפתיע עם שילובים מיוחדים במקרונים שלו שבהחלט לא תמצאו במקום אחר.. ממליצות לכם לנסות את מה שנמשע הכי מוזר והזוי (:

איפה ומתי? באחד משלושת הבוטיקים שלו בצרפת (לחצו כאן וגללו מעט למטה)

אז אחרי הרשימה המכובדת הזו, של המלצות חמות מאיתנו, נשמח לשמוע אם אכן הלכתם לטעום ומה חשבתם על ההמלצות שלנוף אהבתם, חשבתם , פחות אהבתם? ממש נשמח לשמוע ושתשאירו לנו תגובה. אם אתם מוצאים את הפוסט הזה רלוונטי למישהו או מעניין אתם יותר ממוזמנים לשתף אותו! יש לנו עוד הרבה כתבות מעניינות בבלוג שלנו, מוזמנים להמשיך ולשוטט!

מקוות שנתנו לכם עוד סיבה לבקר בעיר האהובה עלינו פריז, ואם אתם אכן מיגיעים לבקר ממליצות לכם להצטרף אלינו לסיור, לחצו כאן.

logo-dark

הצטרפו אלינו לסיורים בעקבות האנשים הכי משפיעים בערים הכי משמעותיות בעולם: סיורי גרפיטי, סיורי אוכל, סיור בעקבות אמנים ובתי מלאכה, סיורים קולינרים בתל אביב, חיפה, ירושלים, בית לחם, אתונה, ליסבון ופריז.

חכו תראו איך אנחנו במדיה

דברו איתנו

כתובת                     אליפלט 23, תל אביב

דואר אלקטרוני     info@grafitiyul.co.il

התקשרו אלינו       055-6638970

Kadima+
שכחתם את הסיסמה? הזינו את כתובת הדואר האלקטרוני ותקבלו קישור לאיפוס הסיסמה למייל.

לא מצאת את מה שחיפשת?

השאר לנו נייד ונשמח לעזור לך!

Didn't find what you were looking for

write down your contact info and we will call you right back