חדשות ועדכונים
X
https://www.youtube.com/embed/SFvdHvlAZGo 2020-04-22 5 הגרפיטי ששינו את העולם- סיור וירטואלי שיעיף לכם ת׳סכך

שמעתם שפתחו את השמיים? שאפשר לטוס לאן שרוצים?! בברזיל כבר הייתם? בפריז? בלונדון? כי אם גם לך נמאס מהמצב ונשרף לכם המוח בבית ובא לכם לבקר ביעדים הכי חמים שיש אנחנו מזמינים אתכם לסיור בעקבות 5 היצירות גרפיטי ששינו את העולם דרך סיור – משחק וירטואלי עם חידות שישאיר אותך עם טעם של עוד. לחצו כאן כדי לשמוע עוד

קרא עוד 2020-03-12 סיור אוכל בעיר העתיקה ירושלים

הצטרפו אלינו למסע טעימות אותנטי, בין הזמנים והדתות השונות, דרך העיר העתיקה של ירושלים שבין החומות. נשמע על ההיסטוריה העשירה של המקום, שהפכה אותו לקדוש עבור שלושת הדתות, נלך דרך הרובעים השונים, נראה את כל סוגי האנשים, נטעם משפע של מאכלים ונשמע את הסיפורים הכי מעניינים. נתחיל בקפה אסלי מקומי, נטעם מאפה במאפייה שקיימת מעל 400 שנה, נבקר במפעל טחינה ותיק ונחבא ונטעם טחינה שחורה, נגלה מה הופך חומוס להכי טוב, נריח תבלינים עם סגולות מיוחדות, נשמע על עסק שעובר בדורות ונקנח במקום שהפך ל״מקדש״ המתוקים של העיר העתיקה, המוסד היחיד שמוסכם על כולם בתור הטוב ביותר בתחומו. נקח אתכם דרך הסמטאות הצרות והפחות מוכרות, נבקר בתצפיות יפות ויחד נפתח את הפה ואת הלב לכל השפע שיש לעיר העתיקה להציע.

2020-03-12 סיור גרפיטי במרכז הסצנה הירושלמית

למי יש 600 אלף עוקבים? אמן הגרפיטי שמשגע אותנו

שתף

"משה תקע אותנו פה ובגלל זה אנחנו תקועים במדינה הזו בגלל 7 מיליון עוקבים"

יש לו יותר מ1000 צילומי מסך לרעיונות לעבודות שהוא עושה מהטלפון שלו כשהוא גולש באינסטגרם וים של אמביציה. המטרה: לעשות את הפרובוקציות הכי מגניבות שאפשר.

לקח לי מעל שנה שעקבתי אחרי העבודות שלו כדי למצוא אותו ולאגור אומץ ולראיין אותו. גיליתי בחור צנוע, חד וחכם עם שאיפות גדולות. רובין, בן 33, עובד כמעצב דיגיטל וככזה, הוא מבין את חשיבות חווית המשתמש- משלב הרעיון, דרך השלבים הראשוניים ועד השלב הסופי הוא בונה ממשקים- כמו ממשק של כספומט, טלפון, אתר כלשהו. מנגיש את המוצר למשתמש עם התאמת יעד. הוא עובד סביב השעון וכשנשאר לו קצת זמן הוא מתכנן את הגרפיטי הבא ויוצא לרחוב להדביק אותו. רק הדבקות.

מתי התחיל עם זה? "לפני כשנתיים." ואיך התחלת? והוא שישתף ש"כנראה היה לי הרבה מטען, על המציאות שאנחנו חיים בה ועל איך שדברים קורים ובמקום לשבת ולהשמיע מחשבות לחברים מצאתי דרך לבטא את המחשבות דרך סטריט ארט (אמנות רחוב)" והוא המשיך והסביר כשהוא התחיל לחקור את הנושא הוא הרגיש שלהרבה ממה שיש ברחוב אין אמירה ממש חזקה.

אז הוא ייצא לרחוב תוך כדי שהוא חושב על חווית משתמש ואיך הוא יכול להעביר ביקורת בדרך שתגיע אל האנשים. ואז חזר הביתה והחל לחקור ולעצב עבודות בהשראת ציורים שהוא מצא, סטטוסים, תמונות וכו.. אחרי שהוא עובד על פיס (יצירה) הוא לא בטוח ידפיס וידביק ברחוב. כשנפגשתי איתו וראיתי עבודות שהוא הכין ולא הדפיס קלטתי שהוא מאוד ביקורתי כלפי העבודות שלו, ובכלל. ועם זאת, אחרי שהוא בכל זאת, יושבת שעות על גבי שעות ומעצב עבודה שהוא מרוצה ממנה, הוא הולך ומדפיס אותה ואז, בשעות שהן לא תמיד שעות הוא הולך להדביק אותן ברחוב. הוא מסביר "הרוב מתבסס על מחקר. לרוב אני מגיע, יושב בצד ורואה איך הקהל מגיב. העבודה של אנה פרנק לדוגמה גרמה לאנשים להגיב ממש בהלם. העבודה של הפייסבוק רואים אנשים מגיבים- מצלמים, מסתכלים. אני מתייחס על רחוב כמו בפיד של הפייסבוק" ומסביר שבעבודה שלו, של מדיה חברתית, חובה לבנות מסרים חדים, קצרים וקולעים.

איפה אפשר לראות את העבודות שלך? "בפלורנטין, בנחלת בנימין וביהודה הלוי. היעד שלי זה להפוך את פלורנטין למוזיאון רחוב שלי. בנחלת בנימין לדוגמא כבר יש 30 עבודות. אם אני צריך לשים עבודה אני אשים אותה, כלומר אם המיקום יצדיק את העבודה אני אדביק אותה שם. לפני שאני עושה, אני עושה מחקר מקדים. הנחלה (נחלת בנימין) היא מקום כיפי. לבוא ולשים משהו פרובוקטיבי בנחלה זה לא מתאים שם ולכן בחרתי בפלורנטין- שכונה מגניבה שמכבדת את העבודות שלי."

בכוונה שם את העבודות אחת ליד השניה. "זה כמו בממשק- אם זה מסורבל מידי תוך שניה יוצאים משם. אני מכין את כל הדרך. לדוגמא הצטרפתי לסיורים בלי שידעו שזה אני. הצטרפתי לסיור לפני חודש והייתי בהלם מאיך המדריך מסביר עליי. הוא דיבר כזה שטויות שאני פשוט התווכחתי איתו עד שאמרתי לו שזה אני. אני מאוד מכבד אנשים שיש להם ידע ואוהב שיש להם ידע. המסרים שלי מאוד פשוטים כי אני דוגל בפשטות. יש צלמת אחת בשם דנה שהיא מקור מידע פסיכי. היא הראשונה שמצאה אותי.

הכותרות בעבודות? "התחלתי בלי כותרות ועם הזמן שיניתי והוספתי. עברתי תהפוכות ואני רוצה שידעו את זה. התחיל עם THAUG ממקום של פושע, עבריין אבל הוא לא. היה רעיון כללי שאמן רחוב הוא סוג של עבריין. הוא הבין שהלוגו (שלו?) משך את האנשים הלא נכונים. הוא מתייג את הרחוב ולכן שינה את השם לTAG (טאג). ותוך כדי האנשים התחילו להגיד #TAG ולקרוא לו האשטאג וזה היה הרגע בו רובן, טאג, אמן הגרפיטי, קלט שהאנשים נתנו לו שם אחר והוא ממש סבבה עם זה וככה בעצם אפשר לראות את כל ההתפתחות שלו בפלורנטין.

מי ההשראה שלך בסצנה? "כשהתחלתי את המחקר ראיתי את הסרטים של בנקסי ומי שבאמת נתן לי את ההשראה זה אמן גרפיטי רוסי בשם AKA. אבל אין לי באמת השראה למישהו. קחי לדוגמא את בוריס בקר- טניסאי שאמר- שיש גיל שאתה מבקש חתימות מאנשים וזה נהיה פטאתי"

לאמן אשטאג יש יותר מ1000 צילומי מסך לרעיונות לעבודות שהוא עושה מהטלפון שלו כשהוא גולש באינסטגרם של אמנות קלאסית ומתוכם הוא בוחר ומתחיל לעבור על דברים.

 

מה עם שוטרים או פקחים? "פעם אחת פשוט קראו להם. הם קפצו מכל המקומות. וזה נגמר בדוח"

איך התגובות מהרחוב? חברים, משפחה? "לא קיבלתי תגובות רעות וזה מעצבן אותי. אני רגיל שעל כל דבר קטן נותנים לי ביקורות קשות והכל קצת מלטף. שונא שאומרים לי "זה חמוד".

תגובה טובה. אנשים אוהבים את העבודות שלו ושהם גאוניות אבל הוא חושב שהוא ברמה בינונית ושהוא יכול להוציא הרבה יותר.

טריטוריה לא אכפת לו. לא משחק את המשחקים האלה. גר בבת ים, עבר ליפו וחולם על לכבוש את העולם. היעד הבא כנראה ארה"ב.

מה אתה חושב על סיורי הגרפיטי?

"אני בעד. אני בעד כל דבר שיקדם גרפיטי. כל דבר שנעשה בצורה מקצועיות.

מה חשוב לך כשמספרים עלייך? "להגיד את הדברים האמיתיים AS IS אני לא מגדיר את עצמי כאמן ועם זאת אם לא יודעים עדיף להגיד אני לא יודע.

מסר עיקרי? "שאנחנו זבל אנשים. סלפיים, שמים זין על כולם, מתעסקים בעצמנו. גם כזה. אנחנו חיים בדור שמדהים אותי כל פעם מחדש. שבחורה מעלה 7000 תמונות עם בקיני. למה? האם זה מה שאת רוצה לייצג? אם אתה מעלה תמונות בלי חולצה- זה ניהיה פטאתי."

אווצ׳.

אז אם בא לכם לקרוא על עוד אמני גרפיטי מוזמנים לקרוא את הבלוגים הנוספים שלנו ואם בא לכם לשמוע עוד בלייב ולראות את העבודות גרפיטי הכי בועטות וטובות של האשטג- מוזמנים להכנס לעמוד האינסטגרם שלו או לעמוד הפייסבוק של אשטג ואם ממש בא לכם לפנק את עצמכם מוזמנים להצטרף אלינו לסיור גרפיטי איתנו בפלורנטין, תל אביב. פרטים נוספים ניתן למצוא בקישור הבא.

אז נתראה!

logo-dark

הצטרפו אלינו לסיורים בעקבות האנשים הכי משפיעים בערים הכי משמעותיות בעולם: סיורי גרפיטי, סיורי אוכל, סיור בעקבות אמנים ובתי מלאכה, סיורים קולינרים בתל אביב, חיפה, ירושלים, בית לחם, אתונה, ליסבון ופריז.

חכו תראו איך אנחנו במדיה

דברו איתנו

כתובת                     אליפלט 23, תל אביב

דואר אלקטרוני     info@grafitiyul.co.il

התקשרו אלינו       055-6638970

Kadima Plus בניית אתרים ופרסום
שכחתם את הסיסמה? הזינו את כתובת הדואר האלקטרוני ותקבלו קישור לאיפוס הסיסמה למייל.

לא מצאת את מה שחיפשת?

השאר לנו נייד ונשמח לעזור לך!

Didn't find what you were looking for

write down your contact info and we will call you right back