חדשות ועדכונים
X
https://www.youtube.com/embed/SFvdHvlAZGo 2020-04-22 5 הגרפיטי ששינו את העולם- סיור וירטואלי שיעיף לכם ת׳סכך

שמעתם שפתחו את השמיים? שאפשר לטוס לאן שרוצים?! בברזיל כבר הייתם? בפריז? בלונדון? כי אם גם לך נמאס מהמצב ונשרף לכם המוח בבית ובא לכם לבקר ביעדים הכי חמים שיש אנחנו מזמינים אתכם לסיור בעקבות 5 היצירות גרפיטי ששינו את העולם דרך סיור – משחק וירטואלי עם חידות שישאיר אותך עם טעם של עוד. לחצו כאן כדי לשמוע עוד

קרא עוד 2020-03-12 סיור אוכל בעיר העתיקה ירושלים

הצטרפו אלינו למסע טעימות אותנטי, בין הזמנים והדתות השונות, דרך העיר העתיקה של ירושלים שבין החומות. נשמע על ההיסטוריה העשירה של המקום, שהפכה אותו לקדוש עבור שלושת הדתות, נלך דרך הרובעים השונים, נראה את כל סוגי האנשים, נטעם משפע של מאכלים ונשמע את הסיפורים הכי מעניינים. נתחיל בקפה אסלי מקומי, נטעם מאפה במאפייה שקיימת מעל 400 שנה, נבקר במפעל טחינה ותיק ונחבא ונטעם טחינה שחורה, נגלה מה הופך חומוס להכי טוב, נריח תבלינים עם סגולות מיוחדות, נשמע על עסק שעובר בדורות ונקנח במקום שהפך ל״מקדש״ המתוקים של העיר העתיקה, המוסד היחיד שמוסכם על כולם בתור הטוב ביותר בתחומו. נקח אתכם דרך הסמטאות הצרות והפחות מוכרות, נבקר בתצפיות יפות ויחד נפתח את הפה ואת הלב לכל השפע שיש לעיר העתיקה להציע.

2020-03-12 סיור גרפיטי במרכז הסצנה הירושלמית

10 מאכלים שאתם חייבים לטעום באתונה

שתף

עשרת המאכלים המקומיים של כדאי לכם לפספס ב..אתונה! דרך עיניים מקומיות 🙂

יצא לכם פעם לבקר בעיר מסוימת ולחשוב "הייתי יכול לגור כאן!" או "אין על התרבות הזו!"?

בעיניינו אחד הדברים שמצייגים ביותר תרבות מקומית ושכונתית הם בתי הרפה והברים שלה, שיתנו לכם הזדמנות לפגוש את המקומיים, לטעום את האוכל של המקום וליהנות מחוויה אונתטית!

אז אם אתם מבקרים באתונה לכמה ימים, זה תמיד רעיון טוב לבקר בכמה עסקים מקומיים! ולטעום מאכלים מיוחדים שאופיניים לתרבות היוונית!

Dolmades and dolmadakia

זו אחת המנות האהובות ושונות בהתאם לאזור: מדובר בעלי יין ממולאים עם אורז ארוך, לפעמים בשר טחון ועשבי תיבול, תמיד ניתן למצוא את המטעם הזה בתפריט של טברנה. נסו את זה עם יוגורט או את הווריאציה המדהימה עם עלי הכרוב (למחנודולמדות) ורוטב טעים עם ביצים ולימון (avgolemono

מוסקה

מוסקאס היא אחת המנות היפות-לא-המפורסמות ביותר ביוון וזה קורה מסיבה טובה מאוד: הוא טעים וממלא גם בלי שום מנה אחרת בצד! חצילים מתוקים, רוטב אדום עם בשר טחון (כבש או בקר, לפעמים גם וגם), פרוסות תפוחי אדמה ורוטב בצמל פיקנטי, זה אפוי בתנור – גן עדן! הדור החדש מרתיח את הירקות ולא מטגן אותם כך שהמנה תהיה קלה יותר, אך כך או כך הטעם הוא מכוכב אחר!

סאגאנקי

גבינה וקמח עובדים יחד במנה ראשונה זו, שהיא אחת המפורסמות בתפריט! גבינה צהובה מכוסה בקמח ואז מטוגנת על מחבת. אפשר לתבל את הקמח בכמה תבלינים נוספים, כך שהסגאנאקי יכול להיות מתובל יותר! זהו חובה במסעדה יוונית

סלט יווני

הדיאטה הים תיכונית המדהימה! פרוסות עגבניות, מלפפונים, פלפלים ירוקים, בצל סגול יחד עם כמה זיתים וגבינת פטה מלמעלה, מפוזרים בשמן זית ואורגנו טחון מעורבבים בקערה, מה שמוכיח שאוכל אוכל יווני יכול להיות גם מאוזן מאוד! טבילה של חתיכת לחם בשמן זית היא מסורת ויש לה מילה מיוחדת, זה נקרא פפארה. חברים שאוכלים יחד שואלים בדרך כלל לפני הכנת פפרה. מכיוון שמילה זו דומה למילה מלוכלכת, זו בדיחה נפוצה בקרב חברים.

 

צזיקי

מעדן זה הוא למעשה יוגורט על בסיס מלפפון פרוסות דקות במיוחד ושום טרי. אתה יכול לאכול אותו עם לחם או צ'יפס. היזהר, מכיוון ששום יכול להוריד את לחץ הדם וייתכן שלא יהיה רעיון טוב לצרוך אותו בכמויות גדולות!

דגים טריים!

ביוון יש לך כל כך הרבה הזדמנויות ליהנות מדגים טריים ואסור לך לעזוב לפני שתעשה זאת! או שמדובר בציפורה, ברבוני, קוליוס או סרגואים מדהימים, דגים טריים, על הגריל או במחבת ! שפים פופולריים מציעים לאפות ולאכול את הדגים רק עם שמן זית, מלח, פלפל ולימון, בעוד שאחרים יוצרים יצירתיים ומוסיפים עוד כמה עשבי תיבול מדהימים כמו אורגנו או טימין. תשקלו לטעום גם את התמנון, ואת השרימפס!

סופלאקי

ג'ירוס הוא בשר שנצלה תוך כדי הפעלת אנכית של ירק ובדרך כלל הוא בשר חזיר או בשר עוף. פרוסות בשר על פיתה עם פרוסות עגבנייה, צזיקי ושלל צ'יפס זה מה שהיוונים מכנים souvlaki. הבשר יכול להיות ג'ירואים או כל בשר בגזרות שמתבשל על מקל. ניתן להשיג וריאציות עם רטבים קלים יותר מצזיקי או צ'יפס כבוי. המשימה הקשה ביותר עכשיו היא לגלות את הטוב ביותר בעיר!

כדורי קישוא!

המתכון הזה חוזר לתקופות בהן ליוונים לא היה מספיק אוכל על השולחן בגלל המלחמה והפך למנת גורמה שתוכלו למצוא בכל טברנה או מסעדה! אלה כדורים עם קמח, קישואים, גבינת פטה ועשבי תיבול – בדרך כלל נענע – שמטגנים עמוק במחבת. הם אמורים להיות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים אבל כל טבח עושה את הווריאציה שלו. מתאבן שאסור לפספס

לוקומאדס

לוקומאדס הוא מתוק פופולרי מאוד, מסורתי המבוסס על קמח, דבש וקינמון. רק כמה מרכיבים מעורבבים בכדור קטן שמטוגנים עמוק להפוך לזהובים וטעים! הדרך המסורתית לקבל אותם היא עם דבש וקינמון, אבל הדור הצעיר גם אוהב את זה עם שוקולד, תותים או גלידה! לוקוקאס בא מהמילה הטורקית לוקמה שמשמעותה נשיכה והיא מתייחסת לגודלם הקטן, מכיוון שניתן לאכול אותם בביס אחד!

בוגאטסה

זהו אחד הממתקים המסורתיים ביותר ביוון, בוגאטה, ועשוי מפילו (שכבות של בצק) עם מילוי קרם וניל מאפה וציפוי סוכר וקינמון. זה מתוק שמגיע מסלוניקי, אחת הערים הגדולות בצפון יוון. באתונה ניתן לקבל את זה במקומות מיוחדים או להכין אותו בבית אם אתה מנוסה! פילו קפוא זמין בסופרמרקטים, אך שום דבר לא משווה לפילו תוצרת בית מדהימה וטרייה שאתה יכול "לפתוח" בעצמך!

אנחנו מקוות שהרשימה המכבודת הזו נתנה לכן עוד סיבה מצוינת לבקר באתונה היפה. אם אתם מבקרים בעיר ותרצו להצטרף לסיור גרפיטי או סיור קולינרי איתנו, אנחנו יותר מנשמח לקחת אתכם, יחד עם מדריכה מקומית למקומות שאנחנו הכי אוהבים בעיר ושיש להם סיפורים מעניינים. יש לנו סיורים בכל ימות השבוע, מוזמנים להציץ ולקרוא עוד ממש כאן.

מקוות שאהבתם את הכתבה, מוזמנים לשתף אותה ולכתוב לנו כמובן מה חשבתם (:

logo-dark

הצטרפו אלינו לסיורים בעקבות האנשים הכי משפיעים בערים הכי משמעותיות בעולם: סיורי גרפיטי, סיורי אוכל, סיור בעקבות אמנים ובתי מלאכה, סיורים קולינרים בתל אביב, חיפה, ירושלים, בית לחם, אתונה, ליסבון ופריז.

חכו תראו איך אנחנו במדיה

דברו איתנו

כתובת                     אליפלט 23, תל אביב

דואר אלקטרוני     info@grafitiyul.co.il

התקשרו אלינו       055-6638970

Kadima Plus בניית אתרים ופרסום
שכחתם את הסיסמה? הזינו את כתובת הדואר האלקטרוני ותקבלו קישור לאיפוס הסיסמה למייל.

לא מצאת את מה שחיפשת?

השאר לנו נייד ונשמח לעזור לך!

Didn't find what you were looking for

write down your contact info and we will call you right back