לאכול את פריז

0
סניפים
0
שפות
0
סיורים
0
משתתפים

לאכול את פריז

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

איך תדעו שבחרתם מסעדה טובה לסעוד בה בעיר האורות? עקבו אחר חמשת הסימנים שלנו ותדעו איפה כדאי לשבת וליהנות מחוויה אותנטית וטעימה.

פריז פריז, עיר הקולינריה מלאה במסעדות, בכל פינה ריח וטעמים אחרים ואת הכל תמיד רוצים לטעום. אבל הזמן קצר והמלאכה מרובה, ואנחנו לא רוצים לפול על מסעדה מאכזבת עם אוכל בינוני. אם כך, איך תדעו לבחור את המקום הנכון? בעזרת חמשת הטיפים שלנו לזיהוי המסעדה הנכונה!

קפה בפריז
קפה ובננה – ברד עם חמאה
  • המלצות המלצות המלצות. אין כמו דעה של חברים, משפחה, או אפילו דעה אינטרנטית, אין כמו ללמוד מטעויות של אחרים ולעקוב אחר המלצותיהם. לכן הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לשאול ולבדוק על המקום המיועד. אם לא שמעתם מחברים או מכרים על מסעדה בה הייתה להם חוויה נעימה וטעימה, אנחנו ממליצים לבדוק באינטרנט כדי ללמוד מראש. מלבד חיפוש ראשוני בגוגל, שיעלה לכם מידע רלוונטי ותמונות, תוכלו לראות שם גם חוות דעת של מבקרים. בנוסף, אתר מצוין לביקורת מסעדות ואטרקציות הוא טריפאדוויזר, בו יש משתמשים מכל העולם המשאירים את תגובתם, עם ציון וביקורת של החוויה.
  • התרחקו מההמולה. אם לצורך העניין נקלענו לשעה רעבה ולא הספקנו להסתכל באינטרנט ולבדוק מראש, הטיפ הראשוני לחיפוש מסעדה ראויה שאינה תיירותית מדי ויש בה מן החן של העיר- לכו לרחובות הקטנים והנסתרים. התרחקו מהרחובות הסואנים, הראשיים, הרווים במסעדות גדולות או ביסטרו "לתיירים". גם אם תלכו קצת לאיבוד בין הרחובות הנסתרים, תאמינו לנו, רק תרוויחו מכך חוויה מפתיעה.
  • ביסטרו! התמקדו במסעדה בעלת אופי אחד, או אם נסביר את עצמנו יותר טוב, חפשו "ביסטרו". הצרפתים מתמחים בלהפריד רשויות- כל מסעדה והכותרת שלה! בבתי הקפה לרוב לא תמצאו מנות צהריים, והם יהיו סגורים בערב, ולכן ה"ביסטרו" הוא מקום ראוי לארוחה. בנוסף, המסעדות שבכותרתן ובכניסה כתובות הגדרות רבות ( כמו בית קפה, ביסטרו, מסעדה, בר) יהיו כנראה מכוונות לתיירים ופחות מקומיים. מקור המילה 'ביסטרו'  אגב, מרוסית, כאשר החיילים הרוסים אשר לחמו בנפוליאון היו רעבים מאד, היו נכנסים בסערה לפונדקים וצועקים "ביסטרו!" (ברוסית: מהר) כדי שהאוכל יוגש אליהם במהירות השיא. כך השם דבק במקומות אשר מגישים אוכל יחסית מהר, ואינם מיועדים לארוחת ערב בעלת שש מנות (לדוגמא).
  • נשמע טריוויאלי אך חשוב– שימו לב מי האנשים שיושבים במקום (אם בכלל!). פקחו עיניים ואוזניים, האם במקום יושבים אנשים מרוצים, שנהנים מהחוויה הקולינרית שלהם שם? האם המקום הומה או לפחות רבע מלא? האם השפה הנשמעת במקום היא צרפתית בעיקרה? האם הבעלים והעובדים נראים אנשים שזהו לב ליבם? אם עניתם 'כן' על רוב השאלות, אנחנו בהחלט ממליצות על המקום הזה!
  • הציצו בתפריט. למה? – הרבה מקומות מתגאים בשנות עבודתם ובכך שהחזיקו מעמד, מה שמסמן אמינות ואהבה מהלקוחות. אם התפריט לא רחב מאד מבחינת היצע, אלא מתמקד במנות צרפתיות קלסיות (דוגמת מרק בצל, בשרים, סלטים קלילים) אתם במקום הנכון! אין כמו מתכונים שעוברים במשפחה, ואין כמו אוכל שנעשה באהבה ובתשומת לב. לכן, תפריט מצומצם ומדויק הוא סממן יעיל לאוכל איכותי ומטבח שלא מתפזר לכל רחבי העולם אלא מתגאה בטעמים המקומיים שלו.

עוד טיפים חשובים מאד!

מרק בצל צרפתי א-לה טראדיסיון
  • שימו לב שבשעות הצהריים מקומות רבים יהיו סגורים לסיאסטה ומנוחה, וישובו לפעול בערב.
  • שימו לב שבמקומות אותנטיים רבים, בהתאם, לא תמצאו תפריט באנגלית או מלצר דובר אנגלית. המלצה שלנו: להצטייד במילון של גוגל והרבה אמביציה(: האוכל יהיה שווה את זה.

רוצים לטעום את פריז? לחוות סיור קולינרי אותנטי ומפתיע? לגלות מקומות חדשים ואת האנשים ששינו את העיר? מוזמנים ומוזמנות לגלות את אמני הגרפיטי שמשנים את פריז ואנשי הקולינריה של פריז, בסיורים החדשים שלנו בעיר האורות!  החל מחודש אוקטובר.

מסעדה פריזאית בסגנון בופה

לפרטים info@grafitiyul.co.il
055-6638970

פוסטים נוספים

גרפיטי בפריז

האנשים שמשנים את פריז

מי הם אמני הגרפיטי של פריז, אותם אנשים המשנים את התרבות והמציאות ומשפיעים עליה בדרך ויזואלית, שקטה אך מרדנית? מהם הסיפורים שלהם